De oorsprong van het bedrijf

Het bedrijf is in 1998 opgericht door Klaas Bouwman en Peter Gerritsen. Klaas Bouwman is de commerciële man en Peter Gerritsen heeft het meeste technische inzicht. Zij hoorden dat er een steigerbouwbedrijf was dat ‘nee’ moest verkopen omdat het niet kon blijven investeren in materiaal. Na wat rekenwerk hebben zij toen besloten dat het de moeite waard was om te investeren en hebben de sprong gewaagd.

Na eerst in 1998 gevestigd te zijn geweest in een bedrijfsruimte in de Tilanusstraat 38 te Amsterdam is het bedrijf in 2003 verhuisd naar de huidige locatie aan de Danzigerbocht 35.

In het begin heeft Peter Gerritsen nog vaak meegewerkt om de steigers op te bouwen, maar dat is inmiddels al lang niet meer nodig. Toch vindt hij het af en toe nog leuk om bij een ingewikkelde steiger even mee te bouwen om de steigerbouwers te laten zien hoe het moet of om een oplossing te bedenken voor een ingewikkelde steiger. In zijn auto zal je ook altijd werkkleding en materiaal aantreffen. Hij denkt mee om oplossingen voor ingewikkelde steigers te zoeken.

Klaas Bouwman zal je niet in werkkleding op de steiger aantreffen, hij onderhoudt het contact met de klanten. Hij zorgt er vooral voor dat de afspraken die met de klanten gemaakt zijn ook nagekomen worden. Want ‘Afspraak is Afspraak’.

De 5 motto’s van Germabouw B.V.

  • Goed rekenen en houd je altijd aan je woord.
  • Wees niet bang om fouten te erkennen maar leer er wel van en voorkom herhaling.
  • Streef naar de beste kwaliteit, zowel in materiaal als in arbeid en investeer hierin.
  • Neem alleen genoegen met het beste en lever dat ook.
  • Zie mogelijkheden in plaats van obstakels.